Śledzie w sosie makowym
TM6 TM5

Śledzie w sosie makowym

3.6 (63 rating)

Składniki

  • 150 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas (ok. 400 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
  • 20 g maku
  • 80 g majonezu
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
  • 5 g musztardy, np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • koperek, świeży, tylko liście, posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1301 kJ / 311 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
1.2 g
Sód
690 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 83 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy