
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas (ok. 400 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
- 20 g maku
- 80 g majonezu
- 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
- 5 g musztardy np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- koperek, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 375.8 kcal / 1572.5 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Sód
- 216.5 mg