
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w sosie makowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas (ok. 400 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
-
20 g maku
-
80 g majonezu
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
5 g musztardy np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
375.8 kcal /
1572.5 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
6.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
216.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Sałatka śledziowa rosolli
1 godz. 15 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min