Śledzie w sosie makowym

Śledzie w sosie makowym

3.9 82 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas (ok. 400 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
  • 20 g maku
  • 80 g majonezu
  • 150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
  • 5 g musztardy np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • koperek, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 375.8 kcal / 1572.5 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 6.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 216.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...