Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w sosie makowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas (ok. 400 g), opłukane (patrz wskazówka), pokrojone na 4 cm kawałki
-
20 g maku
-
80 g majonezu
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
5 g musztardy np. miodowej, rosyjskiej, dijon (zależnie od preferencji)
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
216.5 mg
Białko
24 g
Kalorie
1572.5 kJ /
375.8 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Hekele
2 godz. 40 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.