Azjatycka zupa grzybowa; Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem

Azjatycka zupa grzybowa; Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem

2.9 103 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

Marynata, souvlaki i ryż
  • 25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 3 ząbki czosnku
  • 120 g sosu sojowego
  • 60 g miodu
  • 10 g oleju sezamowego, prażonego
    10 g oleju
  • 40 g sosu barbecue
    40 g sosu barbecue, hoisin
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 800 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3-4 cm kostkę
  • 2 - 3 papryki, mieszane (ok. 400 g)
  • 1300 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • 300 g ryżu parboiled
Azjatycka zupa grzybowa
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 6 - 8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
  • 20 g oleju sezamowego, prażonego
    20 g oleju
  • 200 g pieczarek pokrojonych w 1 cm plastry
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 600 g wody
  • 160 g mleczka kokosowego
  • 1 - 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 100 g makaronu ryżowego, suchego vermicelli
Sos
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
    2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 4 łyżki wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 777 kcal / 3250 kJ
Białko 61 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 105 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 3832 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...