Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym

Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym

4.3 88 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków

Składniki

  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    260 g
  • wody
    430 - 440 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • jajek
    6
  • zakwasu na żurek
    200 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    160 g
  • czosnku, granulowanego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
    200 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 287.3 kcal / 1203 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...