Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
TM5 TM6

Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym

4.5 (17 ocen)

Składniki

  • 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 220 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 430 - 440 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 6 jajek
  • 200 g zakwasu na żurek
  • 160 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1203 kJ / 287.3 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
18.9 g
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie