Urządzenia i Akcesoria
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
430 - 440 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
200 g zakwasu na żurek
-
160 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
8.6 g
Kalorie
1203 kJ /
287.3 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 Std. 30 Min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 Std. 25 Min
Babka mięsna
1 Std. 30 Min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 Std. 30 Min
Mini tarty z porem
1 Std.
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1 Std. 10 Min
Tarta z kurczakiem
1 Std. 55 Min
Tarta z serem pleśniowym
1 Std. 35 Min