
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki150 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu260 g
-
wody430 - 440 g
-
soli1 łyżeczka
-
jajek6
-
zakwasu na żurek200 g
-
śmietany, 18% tłuszczu160 g
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
287.3 kcal /
1203 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
18.9 g
Błonnik
0.5 g