Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką

Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką

3.6 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 200 - 250 g kostek boczku parzonego, wędzonego
  • 560 g wody
  • 1000 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
  • 200 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g białego octu winnego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 100 g roszponki
    100 g rukwi wodnej
  • 20 - 30 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 400 kcal / 1677 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...