Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką

Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką

3.5 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • kostek boczku parzonego, wędzonego
    200 - 250 g
  • wody
    560 g
  • ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
    1000 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
    ½ łyżeczki
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • białego octu winnego
    20 g
  • musztardy
    2 łyżeczki
  • roszponki
    100 g
    100 g rukwi wodnej
  • oliwy z oliwek
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 400 kcal / 1677 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...