Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g kostek boczku, parzonego, wędzonego
- 560 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 200 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
-
100
g roszponki
lub 100 g rukwi wodnej - 20 - 30 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1677 kJ / 400 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza w dwóch smakach
1 Std. 40 Min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Kanapki z pastą jajeczną
10min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1h 20min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 Std. 15 Min
Kolorowa sałatka warstwowa
1h
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1h 30min