
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
200 - 250 g kostek boczku parzonego, wędzonego
-
560 g wody
-
1000 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
-
200 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
20 g białego octu winnego
-
2 łyżeczki musztardy
-
100 g roszponki
-
20 - 30 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
400 kcal /
1677 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min