Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
TM6 TM5

Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką

3.5 (36 ocen)

Składniki

  • 200 - 250 g kostek boczku, parzonego, wędzonego
  • 560 g wody
  • 1000 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
  • ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
  • 200 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g białego octu winnego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 100 g roszponki
    lub 100 g rukwi wodnej
  • 20 - 30 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1677 kJ / 400 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy