
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kostek boczku parzonego, wędzonego200 - 250 g
-
wody560 g
-
ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków½ łyżeczki
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki200 g
-
białego octu winnego20 g
-
musztardy2 łyżeczki
-
roszponki100 g
-
oliwy z oliwek20 - 30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
400 kcal /
1677 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska