Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Scones
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru
- 60 g mleka
- 30 g masła, miękkiego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania scones
- pieprz, mielony, do oprószenia scones
Nadzienie i składanie scones
- 40 g jasnych winogron, bezpestkowych
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 120 g sera camembert, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 378.4 kJ / 90.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 224.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Przekąska z oscypkiem
2 Std. 20 Min
Roladki z ogórka
30min
Focaccia serowa z pomidorami
45 Min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 Min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 Min
Kule serowe
1h
Holenderska zupa musztardowa
30min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min