![Scones z camembertem Scones z camembertem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/588784F3-93AE-4964-8C5E-C6059C5AEE23/Derivates/99d18d72-ada7-4a4c-a052-6ba0ee4a89e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Scones
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru
- 60 g mleka
- 30 g masła, miękkiego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania scones
- pieprz, mielony, do oprószenia scones
Nadzienie i składanie scones
- 40 g jasnych winogron, bezpestkowych
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 120 g sera camembert, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 378.4 kJ / 90.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 224.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Kule serowe
1 godz.
Roladki z ogórka
30 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1 godz.
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Frittata Caprese
30 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Koszyczki z prosciutto
40 min