
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Scones
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru
- 60 g mleka
- 30 g masła, miękkiego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania scones
- pieprz, mielony, do oprószenia scones
Nadzienie i składanie scones
- 40 g jasnych winogron, bezpestkowych
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 120 g sera camembert, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 378.4 kJ / 90.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 224.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza „słońce”
1 Std. 45 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Mini tarty z porem
1h
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1h
Chlebek do odrywania z serem
1 Std. 50 Min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 Std. 45 Min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Roladki z ogórka
30 Min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
Brak ocen