Oładki ziemniaczane z grzybami
TM6 TM5

Oładki ziemniaczane z grzybami

4.8 (122 oceny)

Składniki

Farsz

  • 25 g grzybów, suszonych
  • 200 g wody, wrzącej
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Oładki ziemniaczane

  • 1000 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g mąki pszennej
  • 70 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • olej rzepakowy, do smażenia
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania
  • szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1860.7 kJ / 444.7 kcal
Białko
11.9 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
5.1 g
Sód
838.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy