Oładki ziemniaczane z grzybami

Oładki ziemniaczane z grzybami

4.7 133 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 25 g grzybów, suszonych
  • 200 g wody wrzącej
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Oładki ziemniaczane
  • 1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
  • 70 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g mąki pszennej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 444.7 kcal / 1860.7 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 838.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...