Oładki ziemniaczane z grzybami

Oładki ziemniaczane z grzybami

4.7 131 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • grzybów, suszonych
    25 g
  • wody wrzącej
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
    200 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
Oładki ziemniaczane
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
    1000 g
  • mąki pszennej
    100 g
  • skrobi ziemniaczanej
    70 g
  • jajka
    2
  • soli
    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy do smażenia
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 444.7 kcal / 1860.7 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 838.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...