Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka, w oleju, odsączonego (waga po odsączeniu ok. 140 g)
-
100
g śmietany, 18% tłuszczu
lub 100 g jogurtu naturalnego, gęstego - 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 729.3 kJ / 174.3 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 504.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ze szprotów i twarogu
10min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15min
Pasta jajeczna z awokado
35 Min
Pasta jajeczna
5min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15min
Wiosenny twarożek
5min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 Min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1sa
Pasta z łososia
5min
Pasta z tuńczyka
20 Min
Pasta z makreli wędzonej
20 Min
Pasta śródziemnomorska
15min