
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie paprykowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
40 g oleju
-
100 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
500 g piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki
-
400 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
2 - 3 łyżki wody
-
200 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
20 g węgierskiej pasty paprykowej średnio pikantnej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
502 kcal /
2101 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20 min
Kurczak po meksykańsku z aromatycznym ryżem
35 min
Pizzaiola z kurczaka
35 min
Paprykarz węgierski z pulpetami drobiowymi na ostro
55 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym
2 godz. 15 min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 godz.
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 min
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
30 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kurczak z warzywnym ryżem
45 min