Kurczak w sosie paprykowym
TM6

Kurczak w sosie paprykowym

4.5 (3.1K ocen)

Składniki

  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • 40 g oleju
  • 100 g cebuli, pokrojonej w 5 mm piórka
  • 500 g piersi z kurczaka, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 400 g papryki, różnokolorowej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 2 - 3 łyżki wody
  • 200 g pomidora, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
    lub ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 20 g węgierskiej pasty paprykowej, średnio pikantnej
    lub 20 g koncentratu pomidorowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2101 kJ / 502 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy