
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 2 cm plastry600 - 650 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
olej do smażenia
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów20 g
-
suszonych pomidorów, w oleju (ok. 8 szt.), odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół80 g
-
wody300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422 kcal /
1767 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
388 mg