Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
600 - 650 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 2 cm plastry
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
olej do smażenia
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju (ok. 8 szt.), odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
-
300 g wody
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracjibazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
388 mg
Białko
34 g
Kalorie
1767 kJ /
422 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min