Zupa pomidorowa z mozzarellą
TM6 TM5

Zupa pomidorowa z mozzarellą

4.6 (2.0K ocen)

Składniki

  • 125 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • bazylia, świeża, tylko liście, posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
616.1 kJ / 147.3 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
7.7 g
Tłuszcz
9.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
1.8 g
Sód
498.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy