Zupa pomidorowa z mozzarellą

Zupa pomidorowa z mozzarellą

4.6 2.1K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 125 g sera mozzarella miękkiego (1 kulka), pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • bazylia, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 147.3 kcal / 616.1 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 7.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 498.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...