Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z mozzarellą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
125 g sera mozzarella miękkiego (1 kulka), pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bazylia, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
498.3 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
616.1 kJ /
147.3 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zupa krem
50 min
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min