
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z mozzarellą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
125 g sera mozzarella miękkiego (1 kulka), pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bazylia, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.3 kcal /
616.1 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
7.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
498.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z porów
30 min