
Urządzenia i Akcesoria
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 sztuki
Składniki
Naleśniki
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
300 g mleka
-
200 g mąki pszennej
-
masło do smażenia
Nadzienie szpinakowe
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g oleju
-
200 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych i odsączonych
-
100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
8 plastrów szynki drobiowej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
482 kcal /
2020 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min