Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym

Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym

4.6 471 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 sztuki

Składniki

Naleśniki
  • jajka
    2
  • soli
    1 szczypta
  • mleka
    300 g
  • mąki pszennej
    200 g
  • masło do smażenia
Nadzienie szpinakowe
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • oleju
    10 g
  • liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych i odsączonych
    200 g
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • szynki drobiowej
    8 plastrów
    4 plastrów wędzonego łososia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 482 kcal / 2020 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...