Urządzenia i Akcesoria
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 sztuki
Składniki
Naleśniki
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
300 g mleka
-
200 g mąki pszennej
-
masło do smażenia
Nadzienie szpinakowe
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g oleju
-
200 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych i odsączonych
-
100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 plastrów wędzonego łososia8 plastrów szynki drobiowej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
23 g
Kalorie
2020 kJ /
482 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1 godz.
Omlet makaronowy z Varomy
40 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min