![Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e522df9b-dfc4-43cf-80e0-df1088613bee/Derivates/ec6da62f-54b9-4afb-bc0f-a3ac6aa035ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Naleśniki
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 300 g mleka
- 200 g mąki pszennej
- masło, do smażenia
Nadzienie szpinakowe
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - ½ - 1 ząbek czosnku
- 10 g oleju
- 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych
- 100 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
8
plastrów szynki drobiowej
lub 4 plastrów wędzonego łososia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2020 kJ / 482 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2h
Pastizzi z groszkiem
1h 30min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35min
Piłkarska lasagne
2u. 30min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Kulki z cukinią i serem feta
40min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 Min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 Min