Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
TM6 TM5

Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym

4.6 ( 465 ocen )

Składniki

Naleśniki

  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 300 g mleka
  • 200 g mąki pszennej
  • masło do smażenia

Nadzienie szpinakowe

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 10 g oleju
  • 200 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych i odsączonych
  • 100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 plastrów szynki drobiowej
    lub 4 plastrów wędzonego łososia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
482 kcal / 2020 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy