Urządzenia i Akcesoria
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 sztuki
Składniki
Naleśniki
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
300 g mleka
-
200 g mąki pszennej
-
masło do smażenia
Nadzienie szpinakowe
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g oleju
-
200 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych i odsączonych
-
100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 plastrów wędzonego łososia8 plastrów szynki drobiowej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
23 g
Kalorie
2020 kJ /
482 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1 godz. 5 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1 godz.
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min