Urządzenia i Akcesoria
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka czerwonej pasty curry (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka oleju
-
500 g wody plus 1 łyżka
-
300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
500 g cukinii
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 łodyżki kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
20 g sosu sojowego
-
20 g miodu, płynnego
-
5 g białego octu winnego5 g octu ryżowego
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka czarnuszki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
42 g
Kalorie
1247 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min