
Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
kolendry, świeżej tylko liście10 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
miodu10 g
-
jajko1
-
bułki tartej (opcjonalnie)15 - 25 g
-
pasty z trawy cytrynowej20 g
-
sosu sojowego ciemnego3 - 4 łyżeczki
-
wody500 g
-
batatów pokrojonych na 1,5 cm kawałki350 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki60 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 mm plastry5 - 10 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
żółtej pasty curry30 g
-
mleka kokosowego260 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
sok z ½ limonki
-
cukru trzcinowego½ łyżeczki
-
cebula dymka tylko zielona część, drobno posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.4 kcal /
1760.4 kJ
Białko
22.8 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
34.1 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska