Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
400 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
10 g miodu
-
1 jajko
-
15 - 25 g bułki tartej (opcjonalnie)
-
20 g pasty z trawy cytrynowej
-
3 - 4 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
-
500 g wody
-
350 g batatów pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
60 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
5 - 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 mm plastry
-
10 g oliwy z oliwek
-
30 g żółtej pasty curry
-
260 g mleka kokosowego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
sok z ½ limonki
-
½ łyżeczki cukru trzcinowego
-
cebula dymka tylko zielona część, drobno posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22.8 g
Kalorie
1760.4 kJ /
420.4 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
34.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Curry z kurczaka z dynią i pieczarkami
1 godz.
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.