
Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
400 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
10 g miodu
-
1 jajko
-
15 - 25 g bułki tartej (opcjonalnie)
-
20 g pasty z trawy cytrynowej
-
3 - 4 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
-
500 g wody
-
350 g batatów pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
60 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
5 - 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 mm plastry
-
10 g oliwy z oliwek
-
30 g żółtej pasty curry
-
260 g mleka kokosowego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
sok z ½ limonki
-
½ łyżeczki cukru trzcinowego
-
cebula dymka tylko zielona część, drobno posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.4 kcal /
1760.4 kJ
Białko
22.8 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
34.1 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Tajskie pulpeciki z ryżem
45 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Kurczak w sosie śliwkowym
1 godz.