
Urządzenia i Akcesoria
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Marchewkowe klopsiki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka
-
ząbki czosnku3
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego500 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu, mielonego¼ łyżeczki
Ratatouille
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
masła klarowanego10 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki150 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki250 g
-
cukinii pokrojonego na 3 cm kawałki250 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421.6 kcal /
1763.9 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
1019.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska