Marchewkowe klopsiki z ratatouille
TM6 TM5

Marchewkowe klopsiki z ratatouille

4.2 (339 ocen)

Składniki

Marchewkowe klopsiki

  • ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    lub ½ pęczka kolendry, świeżej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    lub 1 łyżeczka chili, mielonego
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego

Ratatouille

  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g masła klarowanego
  • 150 g pomidora, pokrojonego na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 250 g bakłażana, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g cukinii, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
    lub 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1763.9 kJ / 421.6 kcal
Białko
27.5 g
Węglowodany
23.7 g
Tłuszcz
26.2 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Błonnik
7.2 g
Sód
1019.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy