Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g sera żółtego, np. emmentaler lub gouda, pokrojonego na kawałki
- 70 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
20
g masła
lub 20 g masła klarowanego - 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 ½ łyżki papryki słodkiej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 600 g cielęciny, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 kawałek skórki z cytryny (2-3 cm), ekologicznej, bez białych błonek
- 250 g wody
- 150 g ryżu długoziarnistego
- 2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2204 kJ / 527 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ossobuco
1 godz. 10 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Tagine z jagnięciną
50min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1h 20min