
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw cielęcy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka
-
sera żółtego np. emmentaler lub gouda, pokrojonego na kawałki60 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki70 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
koncentratu pomidorowego1 łyżka
-
papryki słodkiej, mielonej1 ½ łyżki
-
papryki ostrej, mielonej¼ - ½ łyżeczki
-
cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki600 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego1 czubata łyżeczka
-
skórki z cytryny (2-3 cm), ekologicznej, bez białych błonek1 kawałek
-
wody250 g
-
ryżu długoziarnistego150 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do dekoracji2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
527 kcal /
2204 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min