Pilaw cielęcy

Pilaw cielęcy

4.5 171 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    ½ pęczka
  • sera żółtego np. emmentaler lub gouda, pokrojonego na kawałki
    60 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    20 g
    20 g masła klarowanego
  • koncentratu pomidorowego
    1 łyżka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 ½ łyżki
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki
    600 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu warzywnego
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • skórki z cytryny (2-3 cm), ekologicznej, bez białych błonek
    1 kawałek
  • wody
    250 g
  • ryżu długoziarnistego
    150 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do dekoracji
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 527 kcal / 2204 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...