Pilaw cielęcy

Pilaw cielęcy

4.5 188 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 60 g sera żółtego np. emmentaler lub gouda, pokrojonego na kawałki
  • 70 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
    20 g masła klarowanego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 600 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 kawałek skórki z cytryny (2-3 cm), ekologicznej, bez białych błonek
  • 250 g wody
  • 150 g ryżu długoziarnistego
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 41 g
Kalorie 2204 kJ / 527 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...