Urządzenia i Akcesoria
Kotlety imbirowe z kurczaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
30 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
2 łyżki sosu sojowego
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
15 g bułki tartej
-
tajski sos chili słodko-pikantny, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.8 g
Kalorie
996 kJ /
238 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 godz. 5 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Kurczak w sosie śliwkowym
1 godz.
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Tajskie pulpeciki z ryżem
45 min
Kurczak generała Tso
40 min