
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g kolendry, świeżej
- 30 g cebuli dymki, tylko biała część, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- 15 g bułki tartej
- tajski sos chili, słodko-pikantny, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajskie pulpeciki z ryżem
45min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 Std. 15 Min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2h
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 Std. 10 Min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1h
Meksykańska tostada z wołowiną
1h
Klopsiki z serem feta
30min
Kurczak generała Tso
40min