
Urządzenia i Akcesoria
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki170 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego5 g
-
sosu sojowego10 - 15 g
-
żółtej pasty curry2 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¾ - 1 łyżeczki
-
wody1200 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu brązowego100 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki
-
ząbek czosnku1
-
oleju kokosowego płynnego1 łyżeczka
-
mleka kokosowego, light, w puszce180 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
396.5 kcal /
1659 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1952.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Kurczak garam masala
40 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min