Urządzenia i Akcesoria
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
170 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
10 - 15 g sosu sojowego
-
2 łyżeczki żółtej pasty curry
-
¾ - 1 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
100 g ryżu brązowego
-
200 g różyczek brokułu, mrożonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki200 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 gałązki kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka oleju arachidowego1 łyżeczka oleju kokosowego płynnego
-
180 g mleka kokosowego, light, w puszce
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1952.5 mg
Białko
27.5 g
Kalorie
1659 kJ /
396.5 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tajskie curry z kurczaka z ryżem
40 min
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min