
Urządzenia i Akcesoria
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki300 g
-
batatów pokrojonych na 3 cm kawałki250 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na 3 cm kawałki250 g
-
mleka250 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
czosnku, granulowanego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
174.3 kcal /
729.8 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
303.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska