Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki

Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki

4.8 435 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 250 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 250 g korzenia pietruszki pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g mleka
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 303.2 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 729.8 kJ / 174.3 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...