
Urządzenia i Akcesoria
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
-
250 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 g korzenia pietruszki pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g mleka
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
174.3 kcal /
729.8 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
303.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska