Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki

Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki

4.8 422 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
    300 g
  • batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
    250 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na 3 cm kawałki
    250 g
  • mleka
    250 g
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 174.3 kcal / 729.8 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 303.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...