Urządzenia i Akcesoria
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
-
250 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 g korzenia pietruszki pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g mleka
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303.2 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
729.8 kJ /
174.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée z kalafiora i selera
40 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 h 10 min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Purée z batatów (dla dzieci)
1 h
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min