Risotto z boczkiem i pieczarkami

Risotto z boczkiem i pieczarkami

4.5 1.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • wody
    200 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • sera parmezan przekrojonego na pół
    30 g
  • ząbki czosnku
    3
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    200 g
  • wędzonego boczku pokrojonego w 1 cm kostkę
    170 g
  • ryżu do risotto np. arborio
    120 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ⅓ łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązka
  • masła
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 616 kcal / 2579 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 2149 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...