Risotto z boczkiem i pieczarkami
TM6 TM5

Risotto z boczkiem i pieczarkami

4.5 (991 ocen)

Składniki

  • 200 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 30 g sera parmezan, przekrojonego na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 170 g wędzonego boczku, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 120 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 10 g masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2579 kJ / 616 kcal
Białko
27.5 g
Węglowodany
57 g
Tłuszcz
30.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
4.5 g
Sód
2149 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy