
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z boczkiem i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
sera parmezan przekrojonego na pół30 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
pieczarek przekrojonych na pół200 g
-
wędzonego boczku pokrojonego w 1 cm kostkę170 g
-
ryżu do risotto np. arborio120 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego⅓ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego1 gałązka
-
masła10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616 kcal /
2579 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
2149 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska