Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 100 g bacon em cubos
- 40 g azeite
- 600 g couve-flor, so os floretes (2-3 cm aprox.)
- 600 g água
- 2 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta branca
- 500 g filetes de bacalhau fresco s/ pele cortados em pedaços (3-4 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1438 kJ / 344 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos com croutons
1h
Creme de abóbora com ravioli
35min
Sopa de couve-flor e frango
40min
Creme de beringela
45min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50min
Creme de feijão branco e cogumelos
1h 15min
Creme de brócolos e amêndoa
40min
Creme de ervilhas com crème-fraîche e presunto estaladiço
1h
Sopa picante de couve-flor
30min
Creme de couve-flor com floretes assados
45min
Sopa de peixe e legumes
40min
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1h