Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g azeite
- 2 - 3 dentes de alho
- 1 - 2 filetes de anchova, em óleo (opcjonalnie)
- 250 g brócolos, só os floretes
- 250 g água
- 4 filetes de truta c/ pele (150 g unid. aprox.)
- 2 - 4 pitadas de sal
- 4 pitada de pimenta preta
- 30 g natas azedas
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1414 kJ / 337 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 834 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com molho de aneto e arroz basmati
40min
Salmão com arroz de coentros
25min
Bacalhau fresco com arroz, espinafres e molho de limão
30min
Peito de peru com citrinos em sous-vide
3 Std. 30 Min
Salmão em molho de cogumelo com batatas
50min
Bacalhau em sous-vide com esmagada de batata
1h 50 min.
Frango com puré de maçã e aipo e pedaços de abóbora
40min
Polvo com creme de curgete
1h 5min
Crepes de banana e espinafres com manteiga de amêndoa
45min
Salmão com tomate e molho amarelo
1h
Puré de couve-flor com trufa
25min
Salmão a vapor com puré de brócolos e batata-doce
30min