Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g azeite
- 2 - 3 dentes de alho
- 1 - 2 filetes de anchova, em óleo (opcjonalnie)
- 250 g brócolos, só os floretes
- 250 g água
- 4 filetes de truta c/ pele (150 g unid. aprox.)
- 2 - 4 pitadas de sal
- 4 pitada de pimenta preta
- 30 g natas azedas
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1414 kJ / 337 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 834 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com batata nova e legumes de verão
35 min
Salmão com legumes a vapor
40 min
Bacalhau ao vapor com salada de cherovia e molho de laranja
45 min
Papelotes de salmão com salada de batata
45 min
Bacalhau com arroz, pimentos e tomate
50 min
Salmão com molho holandês, espargos e arroz
45 min
Pescada com crosta de legumes e puré de couve-flor
40 min
Puré de couve-flor com trufa
25 min
Robalo a vapor com molho de lima
35 min
Salmão ao vapor com puré de cenoura
40 min
Salmão ao vapor com arroz de gengibre e couve marinada
35 min
Salmão a vapor com puré de brócolos e batata-doce
30 min