Peixe miso com feijão-verde e puré de grão

Peixe miso com feijão-verde e puré de grão

4.3 6 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 doses

Składniki

  • pasta de miso
    50 g
  • açúcar
    30 g
  • mel
    1 c. sopa de
    1 c. sopa de mirin
  • vinho branco
    2 c. sopa de
    2 c. sopa de saquê
  • molho de soja
    1 c. sopa de
  • óleo de sésamo
    4 c. sopa de
  • filetes de peixe s/ pele (200 g cada aprox.)
    4
  • cogumelos shitake cortados em fatias (1 cm aprox.)
    200 g
    200 g cogumelos frescos, cortados em fatias (1 cm aprox.)
  • grão-de-bico cozido escorrido (500 g q prox.)
    800 g
  • água
    300 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    30 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • gengibre fresco s/ casca, cortado em fatias (2 mm aprox.)
    10 g
  • feijão-verde redondo
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1628.6 mg
Białko 46.3 g
Kalorie 2663 kJ / 636.5 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 51.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...