
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Pulpety z kurczaka
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 gałązki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki250 g
-
jajko1
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej1 ½ łyżeczki
Zupa z kapusty
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki180 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki120 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
wody400 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281 kcal /
1173 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska