Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka

Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka

4.5 458 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

Pulpety z kurczaka
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 gałązki
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
    250 g
  • jajko
    1
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 ½ łyżeczki
Zupa z kapusty
  • białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
    180 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
    120 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • wody
    400 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • natka pietruszki, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281 kcal / 1173 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...