
Urządzenia i Akcesoria
Pastisio
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Przygotowanie makaronu
-
woda do ugotowania makaronu
-
soli½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu penne350 g
Przygotowanie pastisio
-
soli1 łyżeczka
-
sera gouda pokrojonego na kawałki250 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek25 g
-
mięsa mielonego wołowego500 g
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
tymianku, suszonego¾ łyżeczki
-
oregano, suszonego¾ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
Sos beszamelowy
-
mleka600 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki40 g
-
mąki pszennej60 g
-
soli½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
509 kcal /
2131 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
22.3 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska