
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszone - 400 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 150 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
- 250 g kalarepy pokrojonej w 1 cm kostkę
- 200 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 szczypta cukru (opcjonalnie)
- 2 łyżeczki oregano, suszonego
-
¼
łyżeczki suszonych płatków chili
lub ¼ łyżeczki chili, mielonego - sól do smaku
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
- liście bazylii, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 318 kcal / 1332 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 345.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Zupa ze szparagami i szynką serrano
35 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.