Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
600 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
400 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
250 g kalarepy pokrojonej w 1 cm kostkę
-
200 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 szczypta cukru (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
sól do smaku
-
4 łyżeczki oliwy z oliwek
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
345.5 mg
Białko
28 g
Kalorie
1332 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6, TM7)
45 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Szwajcarski krupnik
40 min