Urządzenia i Akcesoria
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 płaska łyżeczka szałwii, suszonej, otartej5 liści szałwii, świeżych drobno posiekanych
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
500 g mięsa wieprzowego np. z łopatki lub szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
30 g bułki tartej
-
70 g mleka
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do obtoczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.5 g
Kalorie
2344 kJ /
560 kcal
Tłuszcz
43.7 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 godz. 45 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Karbonatki
30 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min