
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
5
liści szałwii, świeżych drobno posiekanych
lub 1 płaska łyżeczka szałwii, suszonej, otartej - 150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 500 g mięsa wieprzowego np. z łopatki lub szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 30 g bułki tartej
- 70 g mleka
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna do obtoczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 560 kcal / 2344 kJ
- Białko
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 43.7 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.8 g