Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą

Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą

4.6 159 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    20 g
  • boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
    200 g
  • białej kiełbasy, parzonej bez skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
    500 g
  • czerwonego wina, wytrawnego (opcjonalnie)
    50 g
  • białej fasoli, z puszki wraz z zalewą
    400 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    200 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązka
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 505 kcal / 2114.3 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 42.5 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...