
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju20 g
-
boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na ok. 2 cm kawałki200 g
-
białej kiełbasy, parzonej bez skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki500 g
-
czerwonego wina, wytrawnego (opcjonalnie)50 g
-
białej fasoli, z puszki wraz z zalewą400 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody200 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
liście laurowe, suszone2
-
rozmarynu, świeżego1 gałązka
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505 kcal /
2114.3 kJ
Białko
20.7 g
Tłuszcz
42.5 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
15 Przepisów
Polska
Polska