Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
200 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
500 g białej kiełbasy, parzonej bez skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
50 g czerwonego wina, wytrawnego (opcjonalnie)
-
400 g białej fasoli, z puszki wraz z zalewą
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.7 g
Kalorie
2114.3 kJ /
505 kcal
Tłuszcz
42.5 g
Błonnik
5.9 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Włoska zupa z kiełbasą i makaronem orzo
35 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Fasolka po bretońsku na szybko
35 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min