Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
300 g ryżu basmati
-
750 g wody
-
20 g oleju rzepakowego plus 1 łyżka do gotowania ryżu i dodatkowa ilość do natłuszczenia filiżanek
-
1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki soli
-
3 ząbki czosnku
-
400 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
-
1 puszka brzoskwiń, połówek, z puszki z zalewą (820-850 g) - 8 połówek
-
3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
783.5 mg
Białko
24 g
Kalorie
2376 kJ /
567.5 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
86.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Roladki z kurczaka z cebulą i suszonymi śliwkami
50 min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Kurczak z kiszoną kapustą i papryką
45 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.