
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
ryżu basmati300 g
-
wody750 g
-
oleju rzepakowego plus 1 łyżka do gotowania ryżu i dodatkowa ilość do natłuszczenia filiżanek20 g
-
soli1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki
-
ząbki czosnku3
-
mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym400 g
-
brzoskwiń, połówek, z puszki z zalewą (820-850 g) - 8 połówek1 puszka
-
ziół prowansalskich, suszonych3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567.5 kcal /
2376 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
86.3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
783.5 mg