Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej

Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej

4.4 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • bułki, suchej pokrojonej na kawałki
    40 g
  • mleka
    40 g
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    200 g
  • kiełbasy wieprzowej, surowej np. białej lub salsiccii, obranej z jelita, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • jajka
    2
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 szczypta
  • soli
    ½ łyżeczki
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 331 kcal / 1385 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...