Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g bułki, suchej pokrojonej na kawałki
-
40 g mleka
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
200 g kiełbasy wieprzowej, surowej np. białej lub salsiccii, obranej z jelita, pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28 g
Kalorie
1385 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2h 10min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1h 25min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1h 15min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1h
Sauté z cielęciny
1h 25min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Klopsy królewieckie
2h 10min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1h 50min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45min