
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g bułki, suchej pokrojonej na kawałki
-
40 g mleka
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
200 g kiełbasy wieprzowej, surowej np. białej lub salsiccii, obranej z jelita, pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331 kcal /
1385 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska