Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
TM5 TM6

Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej

4.3 (13 ocen)

Składniki

  • 40 g bułki, suchej, pokrojonej na kawałki
  • 40 g mleka
  • oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 200 g kiełbasy wieprzowej, surowej, np. białej lub salsiccii, obranej z jelita, pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1385 kJ / 331 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy