Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
700 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki700 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na kawałki
-
500 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, bez twardych końcówek, przekrojonej na pół500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez twardych końcówek, przekrojonej na pół
-
1 łyżeczka soli
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
400 g szynki długodojrzewającej np. serrano, prosciutto
Sos berneński
-
50 g wody
-
3 żółtka
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
3 szczypty estragonu, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.3 g
Kalorie
2691.5 kJ /
643.2 kcal
Tłuszcz
52.7 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
18.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min