
Urządzenia i Akcesoria
Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
makaronu ryżowego, suchego wstążek100 g
-
kapusty np. spiczastej, białej, pekińskiej lub młodej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki300 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry50 g
-
wołowiny chudej, pokrojonej w paski (4 x 1 cm), osuszonej ręcznikiem papierowym200 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu120 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
cukru2 szczypty
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
sosu sriracha (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402 kcal /
1650 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska