Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną

Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną

3.9 172 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • makaronu ryżowego, suchego wstążek
    100 g
  • kapusty np. spiczastej, białej, pekińskiej lub młodej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
    50 g
  • wołowiny chudej, pokrojonej w paski (4 x 1 cm), osuszonej ręcznikiem papierowym
    200 g
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    120 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
    ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • cukru
    2 szczypty
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • sosu sriracha (opcjonalnie)
    ½ - 1 łyżeczka
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 402 kcal / 1650 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...