Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną
TM6

Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną

3.9 (156 ocen)

Składniki

  • 100 g makaronu ryżowego, suchego, wstążek
  • 300 g kapusty, np. spiczastej, białej, pekińskiej lub młodej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 50 g cebuli, pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 200 g wołowiny, chudej, pokrojonej w paski (4 x 1 cm), osuszonej ręcznikiem papierowym
  • 120 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
    lub ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
    lub ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 2 szczypty cukru
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • ½ - 1 łyżeczka sosu sriracha (opcjonalnie)
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1650 kJ / 402 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy