
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
Składniki
Polędwiczki wieprzowe, purée z selera i marchewka na parze
-
cebule szalotki przekrojone na pół2
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki400 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
polędwicy wieprzowej bez białych błonek (Ø 5 cm)250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ łyżeczki
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry200 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu50 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Sos kaparowo-cytrynowy
-
ząbek czosnku1
-
oleju10 g
-
śmietany, 12% tłuszczu50 g
-
skórki otartej z cytryny1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej1 czubata łyżeczka
-
soli (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy2 łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
40 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min