
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Polędwiczki wieprzowe, purée z selera i marchewka na parze
-
cebule szalotki przekrojone na pół2
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki400 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
polędwicy wieprzowej bez białych błonek (Ø 5 cm)250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ łyżeczki
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry200 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu50 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Sos kaparowo-cytrynowy
-
ząbek czosnku1
-
oleju10 g
-
śmietany, 12% tłuszczu50 g
-
skórki otartej z cytryny1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej1 czubata łyżeczka
-
soli (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy2 łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1472 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
11.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska