
Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kurczaka nadziewane cytrynową ricottą z pomidorowym risotto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
Pierś z kurczaka nadziewana cytrynową ricottą
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
mięty, świeżej tylko liście10 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek5 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki200 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
filetów z piersi kurczaka (ok. 1000 g)6
Pomidorowe risotto
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół25 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)300 g
-
pomidorów, bez skóry pokrojonych na ćwiartki200 g
-
białego wina, wytrawnego60 g
-
wody550 g
-
koncentratu bulionu warzywnego1 czubata łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
masła30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
569 kcal /
2392 kJ
Białko
52 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
11 Przepisów
Polska
Polska