
Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kurczaka nadziewane cytrynową ricottą z pomidorowym risotto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
Pierś z kurczaka nadziewana cytrynową ricottą
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g mięty, świeżej tylko liście
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
200 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
6 filetów z piersi kurczaka (ok. 1000 g)
Pomidorowe risotto
-
25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
300 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
-
200 g pomidorów, bez skóry pokrojonych na ćwiartki
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
550 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
569 kcal /
2392 kJ
Białko
52 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
11 Przepisów
Polska
Polska