
Urządzenia i Akcesoria
Paprykarz węgierski z pulpetami drobiowymi na ostro
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
Pulpety drobiowe
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki600 g
-
soli1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
chili, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
jajko1
-
bułki tartej30 g
Sos
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku4
-
kminu rzymskiego, mielonego (patrz wskazówka)¾ - 2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek30 g
-
ryżu50 g
-
majeranku, suszonego2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej3 łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (0,5 x 3 cm)1000 g
-
wody300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
239.5 kcal /
1002.8 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
9.6 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
416.5 mg