Paprykarz węgierski z pulpetami drobiowymi na ostro

Paprykarz węgierski z pulpetami drobiowymi na ostro

4.5 381 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji

Składniki

Pulpety drobiowe
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • chili, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    30 g
Sos
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • ząbki czosnku
    4
  • kminu rzymskiego, mielonego (patrz wskazówka)
    ¾ - 2 łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ryżu
    50 g
  • majeranku, suszonego
    2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    3 łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (0,5 x 3 cm)
    1000 g
  • wody
    300 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 239.5 kcal / 1002.8 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 416.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...