
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)200 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry220 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki370 g
-
polędwiczek drobiowych np. z kurczaka lub indyka, pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
estragonu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
soli1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
cukinii pokrojonej w cienkie paski, jak tagliatelle (patrz wskazówka)180 g
-
marchewki pokrojonej w cienkie paski, jak tagliatelle (patrz wskazówka)340 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu30 g
-
musztardy Dijon2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319 kcal /
1340.3 kJ
Białko
27.3 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
20.9 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
413.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska