
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z piersi indyka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
80 - 100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
300 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
Sos do sałatki
-
50 g oliwy z oliwek
-
30 g białego octu winnego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka miodu
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości usmażonej bez tłuszczu, pokrojonej w paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
305 kcal /
1286 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska