Sałatka z grillowanym indykiem

Sałatka z grillowanym indykiem

3.9 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1-1,5 cm plastry
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 250 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 250 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 60 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g jabłek, odmiany Granny Smith ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 300 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 20 g białego octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • grissini (opcjonalnie) do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 24.3 g
Kalorie 1487.9 kJ / 355.6 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 20.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...