Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 80 - 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
Sos do sałatki
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka miodu
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, usmażonej bez tłuszczu, pokrojonej w paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1286 kJ / 305 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kurczakiem
55min
Sałatka Cezar
50min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 Min
Sałatka detox
25 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 Std.
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i kozim serem
55min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35min
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1 Std. 15 Min