
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji15 g
-
ogórków obranych, pokrojonych na kawałki500 g
-
soli1 łyżeczka
-
kefiru700 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
ziemniaków, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)350 g
-
zielonych oliwek, bez pestek30 - 40 g
-
kaparów, konserwowych (opcjonalnie) odsączonych z zalewy20 - 30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek20 g
-
jajek ugotowanych na twardo6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.5 kcal /
1114.3 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
21.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
896.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska