
Urządzenia i Akcesoria
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Brokuły i ziemniaki
-
700 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
600 g różyczek brokułu
Sos z sera pleśniowego
-
200 g wody
-
200 g śmietany, 12% tłuszczu
-
100 g sera z niebieską pleśnią (typ lazur), pokrojonego na kawałki
-
35 g mąki pszennej
-
30 g masła
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395 kcal /
1653 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
827 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska