Wersje kompatybilne
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 500 g cielęciny, bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej ręcznikiem papierowym
- 100 g białego wina
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 10 g mąki pszennej
-
70 - 80
g szynki gotowanej, wędzonej, pokrojonej w kostkę
lub 70 - 80 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę - 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 - 550 g mieszanki warzyw, mrożonej
- 4 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2557.8 kJ / 612 kcal
- Białko
- 41.8 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1026 mg
Alternatywne przepisy
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5u. 20min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1h 25min
Wołowina z pieczarkami
30min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1h
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 Std. 10 Min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 Std.
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1h 50min
Czosnkowy gulasz z indyka
45min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min
Gulasz wieprzowy
50min