Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)

3.3 (11 ocen)

Składniki

  • 70 g oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g cielęciny, bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej ręcznikiem papierowym
  • 100 g białego wina
  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g mąki pszennej
  • 70 - 80 g szynki gotowanej, wędzonej, pokrojonej w kostkę
    lub 70 - 80 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 - 550 g mieszanki warzyw, mrożonej
  • 4 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2557.8 kJ / 612 kcal
Białko
41.8 g
Węglowodany
13.8 g
Tłuszcz
28.8 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Błonnik
5.3 g
Sód
1026 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy