
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 10 g wody
- 2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 g masła pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
lub 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej - 4 żółtka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 474 kcal / 1986.9 kJ
- Białko
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.4 g
- Sód
- 461.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pomidorów
40 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
10 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Sos béarnaise
20 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Sos BBQ
25 min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Szybki sos beszamelowy
10 min