Urządzenia i Akcesoria
Paprykowy sos holenderski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g
Składniki
-
100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g wody
-
2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
4 żółtka
-
½ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
461.7 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
1986.9 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
49.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
23.4 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Malezyjska zupa jarzynowa, ryż z kurczakiem, wytrawny pudding jajeczny
55 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
10 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Czeskie knedle na parze
1 godz. 15 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35 min
Sos currywurst
25 min