Paprykowy sos holenderski

Paprykowy sos holenderski

3.0 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g

Składniki

  • czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na kawałki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • wody
    10 g
  • sosu Tabasco® (opcjonalnie)
    2 krople
  • masła pokrojonego na kawałki
    130 g
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • żółtka
    4
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 474 kcal / 1986.9 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 49.4 g
Węglowodany 1.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 23.4 g
Sód 461.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...