Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 10 g wody
- 2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
lub 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej - 4 żółtka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1986.9 kJ / 474 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 461.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremowy sos grzybowy na winie
30min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15min
Sos béarnaise
20min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15min
Sos maltański
10 Min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Purée z kapusty i kasztanów
35min
Sos holenderski – 500 ml
15min
Sos choron
20min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 Min