Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 10 g wody
- 2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
lub 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej - 4 żółtka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1986.9 kJ / 474 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 461.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło czosnkowe z serkiem
10min
Ketchup curry
30 Min
Tarta serowa z cydrem
1 godz.
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 Min
Sos BBQ
25 Min
Przyprawa grillowa z wędzoną papryką do ryb
5min
Sos choron
20 Min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.