Pâté z wędzonego pstrąga

Pâté z wędzonego pstrąga

4.7 105 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego
  • 50 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
  • 160 g masła pokrojonego na kawałki
  • 20 g miodu np. wielokwiatowego
  • 200 - 250 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry pokrojonych na kawałki
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 30 g słodkiej musztardy np. miodowej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 138.9 kcal / 581.6 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 3.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 245 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...