Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g koperku, świeżego
- 50 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 160 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g miodu, np. wielokwiatowego
- 200 - 250 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g słodkiej musztardy, np. miodowej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 581.6 kJ / 138.9 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 245 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min
Pasta z makreli wędzonej
20min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15 min.
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Tatar z łososia
10min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Tatar
45min