Urządzenia i Akcesoria
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
4 - 5 łodyżki mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
350 g jogurtu naturalnego gęstego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
oliwa z oliwek do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
476 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
20 godz.
Marynata z musztardą i curry
15 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min