Urządzenia i Akcesoria
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
4 - 5 łodyżki mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
350 g jogurtu naturalnego gęstego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
oliwa z oliwek do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
476 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Papryka po włosku
40 min
Pasta z jarmużu
15 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min