
Wersje kompatybilne
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek
- 200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
- 120 - 150 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
- 50 - 70 g selera naciowego pokrojonej w 5 mm plastry
- 80 g czerwonego wina
- 1300 g wody do całkowitego przykrycia worków plus do napełnienia miski
- 4 policzki wieprzowe (ok. 150 g każdy)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 598 kcal / 2505 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 godz. 25 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min