Wersje kompatybilne
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki
- 120 - 150 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 50 - 70 g selera naciowego, pokrojonej w 5 mm plastry
- 80 g czerwonego wina
- 1300 g wody, do całkowitego przykrycia worków plus do napełnienia miski
- 4 policzki wieprzowe (ok. 150 g każdy)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki rozmarynu, świeżego, tylko liście
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2505 kJ / 598 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1h 50min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4hod. 25min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4sa 10 dk
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5sa 10 dk
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1sa
Perliczki pieczone z jałowcem
2h
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2óra 40p
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2h