Sałatka z fasolką szparagową i serem feta

Sałatka z fasolką szparagową i serem feta

3.9 219 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 40 g migdałów, ze skórką
  • 50 g cebuli szalotki
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologicznej, bez białych błonek
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 450 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej w całości lub przekrojonej na pół
  • 200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 14 g
Kalorie 1497 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...