
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g migdałów, ze skórką
- 50 g cebuli szalotki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologicznej, bez białych błonek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 200 g jogurtu typu greckiego
- 20 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 450 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej w całości lub przekrojonej na pół
- 200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 357 kcal / 1497 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g