
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g migdałów, ze skórką
- 50 g cebuli szalotki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologicznej, bez białych błonek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 200 g jogurtu typu greckiego
- 20 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 450 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, w całości lub przekrojonej na pół
- 200 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1 godz.
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1hod. 20min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40min
Frittata z cukinią
55min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35min
Roladki z ogórka
30min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45min