
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
migdałów, ze skórką40 g
-
cebuli szalotki50 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji6 gałązek
-
skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologicznej, bez białych błonek
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
jogurtu typu greckiego200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
wody500 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej w całości lub przekrojonej na pół450 g
-
sera typu feta pokrojonego na kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357 kcal /
1497 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min