Zielona fasolka szparagowa na Varomie

Zielona fasolka szparagowa na Varomie

4.3 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli
    20 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
    10 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 - 450 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • octu balsamicznego
    5 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 4 cm kawałki
    450 - 500 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 - 15
  • kiełków słonecznika
    20 - 30 g
  • granatu miąższu owocu
    50 g
  • orzeszków piniowych (opcjonalnie)
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 76 kcal / 321 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...