Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g cebuli
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 - 450 g krojonych pomidorów, z puszki
- ½ łyżeczki soli
- 5 g octu balsamicznego
- 450 - 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 10 - 15 liści bazylii, świeżych
- 20 - 30 g kiełków słonecznika
- 50 g granatu, miąższu owocu
- 20 - 30 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 321 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalafior z purée z groszku
40min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Warzywa gotowane na parze
35min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 Min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min