Zielona fasolka szparagowa na Varomie
TM5 TM6

Zielona fasolka szparagowa na Varomie

Składniki

  • 450 - 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g cebuli
  • 10 g papryczki chili, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 - 450 g pomidorów bez skóry z puszki
  • ½ łyżeczki soli
  • 5 g octu balsamicznego
  • 10 - 15 liści bazylii, świeżych
  • 20 - 30 g kiełków słonecznika
  • 50 g granatu, miąższu owocu
  • 20 - 30 g orzechów piniowych (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
321 kJ / 76 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
11.8 g
Tłuszcz
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie