Zielona fasolka szparagowa na Varomie

Zielona fasolka szparagowa na Varomie

4.2 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g cebuli
  • 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 - 450 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki soli
  • 5 g octu balsamicznego
  • 450 - 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 10 - 15 liści bazylii, świeżych
  • 20 - 30 g kiełków słonecznika
  • 50 g granatu miąższu owocu
  • 20 - 30 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 76 kcal / 321 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...