Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków i porów
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
16 porcji
Składniki
-
2000 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
900 g pora tylko biała część, pokrojona w 1 cm plastry
-
40 g oliwy z oliwek
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone4 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego2 - 4 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
300 g mleka
-
liście natki pietruszki, świeże, drobno posiekane, do dekoracjiszczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
832 mg
Białko
3 g
Kalorie
437 kJ /
105 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zupa krem
50 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem z cukinii
35 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min