Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto (pasta violada)
- 30 g di strutto
- 250 g di farina tipo 0
- 1 pizzico di sale
- 130 g di acqua
Ripieno
- 70 g di mandorle pelate, precedentemente tostate
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di miele
- 50 g di acqua
- 50 g di farina tipo 0
Terminare la preparazione
- codette colorate q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Seadas
1h 5min
Papassini sardi
8h 45min
Muffin cardinali
50min
Pabassinas di Mongongiori
1h 30min
Confettura ai petali di rosa
45min
Pastella per fritti
1h
Pardulas
8h 40min
Zeppole sarde
3h
Panada sarda
2h 55 min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Pesche sciroppate
721h 20min