Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto (pasta violada)
- 30 g di strutto
- 250 g di farina tipo 0
- 1 pizzico di sale
- 130 g di acqua
Ripieno
- 70 g di mandorle pelate, precedentemente tostate
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di miele
- 50 g di acqua
- 50 g di farina tipo 0
Terminare la preparazione
- codette colorate q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Amaretti sardi
45 Min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10 min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1h 10 min
Trippa in rosso con patate
1j 30 menit
Pabassinas di Mongongiori
1j 30 menit
Funghetti sott'olio
721h
Torrone morbido
6 Std. 20 Min
Trippa alla parmigiana
1j 20 menit
Agnello in umido
1j 20 menit
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45 Min
Biscottini di vetro
45 Min