Urządzenia i Akcesoria
Tiliccas sarde
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
15 pezzi
Składniki
Impasto (pasta violada)
-
30 g di strutto
-
250 g di farina tipo 0
-
1 pizzico di sale
-
130 g di acqua
Ripieno
-
70 g di mandorle pelate precedentemente tostate
-
1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
-
250 g di miele
-
50 g di acqua
-
50 g di farina tipo 0
Terminare la preparazione
-
codette colorate q.b. per guarnire
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
3.4 g
Kalorie
728 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Muffin cardinali
50min.
Polenta sarda
1hod. 30min.
Lorighittas
2hod. 15min.
Papassini sardi
8hod. 45min.
Panada sarda
2hod. 55min.
Pardulas
8hod. 40min.
Budino al caramello
3hod. 20min.
Spaghetti al ragù di anguille
50min.
Pabassinas di Mongongiori
1hod. 30min.
Zeppole sarde
3hod.
Seadas
1hod. 5min.
Amaretti sardi
45min.