Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 30 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 5 g di caffè solubile
- 10 g di zucchero
- 85 g di farina manitoba
Primo impasto
- 1 uovo
- 30 g di zucchero
- 30 g di burro
- 105 g di farina manitoba
- 10 g di amaretti sbriciolati
Secondo impasto
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di zucchero
- 150 g di farina manitoba
- ½ cucchiaino di sale
- 85 g di burro a tocchetti
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10974.6 kJ / 2623 kcal
- Białko
- 58.6 g
- Węglowodany
- 346 g
- Tłuszcz
- 108.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 63.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 215 mg
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6h 30 min
Panettone TM6
10h 30min
Panettone al cioccolato e arancia
3sa 30 dk
Ricotta (TM6)
16h 30min
Panettone con fichi e noci
7h 30min
Gelato biscotto bigusto
7h
Colomba al cioccolato fondente
50min
Colomba Piña Colada
1h 30min
Panettone
6h 30 min
Colomba classica
6h 45 min
Pandoro
12h
Torrone napoletano
4 godz.