Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 200 g di pecorino, a pezzi
- 1 cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20 min
Calzoni fritti napoletani
2 godz. 30 min
Panzerotti alla romana
55 Min
Focaccia barese
2 Std. 55 Min
Calzone
2h 50min
Focaccia di patate
2h 50min
Pizza diavola
1h 45 min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50min
Pizza alla marinara
1 Std. 35 Min
Panzerotti romani
1h 10 min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Panzerotti alla romana
55 Min