Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna chiaro
- 225 g di burro morbido + q.b.
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 3 cucchiai di bevanda ai fiori di sambuco
- 225 g di farina autolievitante
- 3 pizzichi di curcuma in polvere
Pan di Spagna scuro
- 225 g di burro morbido + q.b.
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 3 cucchiai di bevanda ai fiori di sambuco
- 225 g di farina autolievitante
- 2 cucchiaino di curcuma in polvere
Crema al limone
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 70 g di zucchero
- 80 g di burro a pezzi
- 2 uova
Glassa al burro
- 500 g di burro morbido a pezzi
- 700 g di zucchero a velo
- 1 cucchiaio di panna (35% di grassi)
- 2 cucchiaini di bevanda ai fiori di sambuco
- 1 ¼ cucchiaino di curcuma in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2522 kJ / 600 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla zucca
2h 30min
Riso cotto dolce alle rose (Sheer berenj)
50 min
Torta ai frutti esotici
8h 10 min
Galette des rois al cioccolato
2h 30min
Dacquoise ai lamponi
3 Std.
Torta tres leches (torta ai tre latti)
2 godz.
Torta fragole e Champagne
4 godz. 30 min
Torta cappuccino
2 godz.
Torta brulée
11h
Torta a scacchi
7 Std.
Torta Bimby® al cocco e more
1 godz. 15 min
Torta Bimby® ai mirtilli
1 godz. 15 min